Het einde van de onbelaste reiskostenvergoeding aan werknemers lijkt in zicht. De plannen hiervoor kregen al vorm tijdens het Catshuisberaad maar zijn nu definitief onderdeel geworden van het bezuinigingspakket van de zogenaamde Kunduz coalitie.

 

Reiskosten openbaar vervoer

Zoals het er nu naar uit ziet, is de reiskostenvergoeding voor werknemers die met een auto naar hun werk reizen met ingang van 1 januari 2013 belast. Voor werknemers die met het openbaar vervoer naar hun werk reizen zou de regeling ook verdwijnen.

 

Werkkostenregeling

Het gevolg van het invoeren van de belaste reiskostenvergoeding is dat over de vergoeding belasting afgedragen dient te worden. De vergoeding gaat onderdeel uitmaken van het bruto salaris. Werkgevers die de werkkostenregeling toepassen zouden ervoor kunnen kiezen om de vergoeding aan te merken als eindheffingsloon en onder te brengen in de vrije ruimte.  In dat geval is de vergoeding als nog onbelast, voor zover men binnen de vrije ruimte blijft.

 

Onzeker

Vooralsnog is deze maatregel onderdeel van een pakket aan maatregelen van 5 partijen. Aangezien er in september 2012 verkiezingen zijn is er nog geen absolute zekerheid over het voornemen. Een veranderde samenstelling van de Tweede Kamer na de verkiezingen kan er voor zorgen dat de plannen alsnog van tafel worden geveegd. 

Reacties zijn gesloten.

Nick Doornekamp

Salarisadministratiekantoor

Nick Doornekamp

Salarisadministratie en Advies

 

Kievitlaan 8
3871 HD Hoevelaken

 

Tel:     033 – 7115524

Mob:   06 – 14278267

 

KvK: 52069125

 

Stuur een e-mail

Max. € 10,00 per loonstrook !

Klik hier voor een overzicht van onze tarieven.

Salarisverwerking DGA?

Wij verwerken de loonstroken van de Directeur-Grootaandeelhouder voor een vaste prijs van € 99,- per jaar! Klik hier!

NIRPA lid!