Salarisverwerking DGA
17 februari 2011
Kenmerken Directeur-grootaandeelhouder
17 februari 2011
Salarisverwerking DGA
17 februari 2011
Kenmerken Directeur-grootaandeelhouder
17 februari 2011

Makkelijker aangifte loonheffingen doen voor directeuren-grootaandeelhouders

Besloten vennootschappen met alleen een of meer directeuren-grootaandeelhouders (dga’s) mogen vanaf 2010 aangifte loonheffingen doen over tijdvakken die nog niet zijn begonnen. Zo kunnen deze bv’s in januari aangifte doen voor alle tijdvakken van 2010. Ook hoeven bv’s voor hun dga’s minder rubrieken in te vullen in hun aangifte.

De nieuwe mogelijkheid om vooraf aangifte te doen geldt voor bv’s die aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • In het bedrijf werkt naast de dga(’s) geen ander personeel.
  • De dga’s zijn niet verzekerd voor de werknemersverzekeringen.

Deze regeling geldt ook voor pensioen- en stamrecht-bv’s die – naast de uitbetaling van het loon van de dga – alleen uitkeringen doen waarover geen premies werknemersverzekeringen hoeven te worden betaald.

bron: www.belastingdienst.nl

1 Comment

  1. […] Nick Doornekamp, Salarisadministratie en Advies in Amersfoort Over salaris, inkomen en arbeid. Spring naar inhoud HomeDienstenBedrijvenSalarisadministratiePersoneelsadministratieCorrespondentieBelastingadviesAdvies arbeidsrechtDiversenParticulierenAangifte inkomstenbelastingUitstel belastingaangifte aanvragenAanvragen van toeslagenAanvragen van sociale uitkeringenCorrespondentieTarievenBedrijvenParticulierenOver onsContact ← Reizen met openbaar vervoer Makkelijker aangifte loonheffingen doen voor directeuren-grootaandeelhouders → […]